Naša članica Lana Malek zmaga na mednarodnem mladinskem prvenstvu

21.07.2020


Na pravkar končanem mednarodnem avstrijskem prvenstvu za mladince (Austrian Girls and Boys), ki je od petka do nedelje potekalo na obeh igriščih v Colony Club Gutenhof. Nastopilo je 312 igralk in igralcev v kategorijah U10, U12, U14, U16, U18 in U21 je zmagala naša članica Lana Malek!

več info: https://www.golf.at/magazin/sport-news/national/20200719-austrian-girls-and-boys-2020/

Razlaga pri dekletih U16 ni čisto točna, ker so namreč zadnji dan štartale na 10. luknji in je tistih 9 zaporednih parov bilo pri Lani prvih devet lukenj in ne zadnjih devet, kot opisujejo.

Prvi dan je igrala +4 in končala na 4 mestu z zaostankom 4 udarcev za vodilnima. Drugi dan se je cela runda odigrala v močnem dežju in je s +1 (6× bogey in 5× birdie) prevzela skupno prvo mesto. Prednost pred nemškima zasledovalkama je bila 2 oz. 3 udarce. Zadnji dan je zjutraj močno deževalo, a na srečo tik pred štartom zadnjih par flightov prenehalo. Prvih 9 lukenj je igrala 9× par in prednost povečala na 3 udarce, a je bilo po 11. luknji stanje spet izenačeno. Nato je Nemka prevzela vodstvo za 1 udarec 3 luknje pred koncem in po parih na naslednjih dveh luknjah je bilo tako tudi na teeju zadnje luknje, ki je tudi najtežja na igrišču (Hcp.1). Tukaj je Nemka odigrala par, Lana pa se je z birdijem zvlekla v play-off. Po ca. 25 minutah čakanja, sta ponovno odšli na 1. udarjališče, na luknjo kjer je pred ca. 3 urami Nemka z birdijem proti bogeyu pridobila 2 udarca. Tokrat je Lana driver namesto v FW bunker odigrala na ziher na sredino FW-ja in potem s  95 m s PW udarila na ca. 1m od zastavice. Nemka je pat za birdie zgrešila, Lana pa zadela in tako osvojila svojo tretjo in zaenkrat največjo zmago na mednarodnih mladinskih prvenstvih.

Z zadnjimi dobrimi igrami predvsem v Avstriji ima sedaj že plus handicap. Trenutni HI:  +0,2.