Bistriške seniorke - bronaste!

25.09.2019


23. septembra, so v Arboretumu seniorke odigrale še zadnji krog letošnjega pokalnega tekmovanja. Po deževni noči, je jutro bilo suho, najprej nekoliko megleno, a je obljubljalo lep, za golf primeren dan. Igrišče je bilo še rahlo mokro, vendar dobro pripravljeno in lepo urejeno.

Prijavljenih na zadnji krog je bilo 71 tekmovalk, udeležilo pa se ga je 68. Nekaj minut pred deseto uro dopoldan so se gospe zbrale pred recepcijo igrišča v Arboretumu in prejele še zadnja navodila glede posebnosti za tekmovanje in odšle na predvidene luknje. Tokrat je štart bil izjemoma skupni, torej na strel v želji, da vse tekmovalke približno v enakem času končajo in se po tekmovanju ter uradnem delu s podelitvijo še malo podružijo. 

Še nekaj statistike: letos je bilo odigranih 6 krogov, poprečna udeležba je bila 52 tekmovalk in največ 68, jih je prišlo včeraj. V kategoriji semiork je 78 različnih zapisov uvstitev za točke, v kategoriji superseniorke pa 48.

Podelitev je z uvodnim nagovorom pričel generalni sekretar Golf zveze Slovenije, s par besedami pa sta mu sledila še Boris Zupančič (član IO GZS, podpredsednik GZS in predsednik GK Arboretum) ter Jasmina Dragutinović (vodja ženske seniorske sekcije pri GZS). Nato je sledila podelitev priznanj najboljšim za tekmovalno sezono 2019:

 

Končni rezultati in zmagovalci Pokalnega temovanja za seniorjke 2019:

EKIPNO

1. mesto: GK Ptuj s 530 točkami

2. mesto: G & CC Diners s 430 točkami

3. mesto: GK Slovenska Bistrica s 375 točkami